Υλικά
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι νερό
- 500 γρ. καρύδια τριμμένα
- 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας κακάο
- 500 γρ.
κουβερτούρα
Βάζετε σε μια
κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό και βράζετε επί 5' για να γίνει το σιρόπι. Σε
μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το
κακάο. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο σιρόπι και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε το
μίγμα στο ψυγείο και την επόμενη μέρα, πλάθετε της καριόκες σε σχήμα κύκλου με
διάμετρο περίπου 4cm και πάχος λιγότερο από 1cm.
Λιώνετε την
κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάτε μία μια τις καριόκες και από τις δύο
πλευρές. Τις τοποθετείτε σε λαδόκολλα και όταν κρυώσουν μπορείτε να τις
τοποθετήσετε και στα ειδικά χαρτάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου